LogoAmennyiben további információkra van szüksége a szolgáltatásainkról, akkor kattintson az "Érdeklődés" gombra, adja meg nevét, e-mail címét, telefonszámát és felveszem Önnel a kapcsolatot!

ÉrdeklődésCiao

Ajánld barátodnak az oldaltAz órák a karbantartás hiánya, nem rendeltetésszerű használat, vagy csak egyszerűen természetes elhasználódás miatt időnként javításra szorulnak. Minden fajta óra javítását vállaljuk. Előzetes vizsgálat után árajánlatot adunk. Korszerű, modern eszközökkel dolgozunk. Bízza ránk meghibásodott óráját és rövid időn belül újra használhatja megszokott időmérőjét!


A fali ingaórák, vagy álló ingaórák javítása a szállítás miatt körülményesebb, ezért a helyszínen megvizsgáljuk, ha szükséges a műhelybe szállítjuk és javítás után visszaszállítjuk.


Az órákat a pontos működés és a hosszú élettartam szempontjából érdemes rendszeresen karbantartani. Ellenőrizni kell a tömítő gyűrűket, ha szükséges tisztítani és olajozni kell a mozgó alkatrészeket, egyszóval megfelelő kondícióban kell tartani a kifogástalan és pontos működés érdekében. A karbantartás szakértelmet kívánó óraműszerészi feladat, ezért ezt semmiképpen ne bízza kontárokra. A rendszeres karbantartással sok bosszúságtól kímélheti meg magát és a legfontosabb, hogy pénzt takarít meg, hiszen sokkal tovább fogja szolgálni Önt a kedvenc órája!
Vállajuk az órájának a rendszeres karbantartását és biztos lehet benne, hogy megelégedéssel fogja használni kedvencét.


Az órák legnagyobb igénybevételnek kitett tartozéka az óraszíj, ezért időnként cserére szorul. Az üzletünk széles választékából választva azonnal kicseréljük elszakadt, vagy meghibásodott óraszíját.

Az elektromos órák gomb, vagy egyéb elemből nyerik a működéshez szükséges energiát. Ma már hosszú élettartamú áramforrások is léteznek, de előbb-utóbb azok is cserére szorulnak. Üzletünkben a forgalomban lévő órák minden fajtájához szükséges elemtípus megtalálható és igény szerint azonnal cseréljük.


A szemüvegek kerete gyakran sérül, törik, a csavar kiszakad, vagy elveszik. Vállaljuk mindenféle szemüvegkeret javítását. Hozza be hozzánk és csak rövid időre kell megválnia megszokott szemüvegétől.


Az órák vízmentességéről

Manapság már általános elvárás, hogy ne kelljen óráinkat megázástól, kézmosástól félteni. Ehhez gumitömítéseket helyeznek el az üvegnél, a hátlapnál, a koronánál és a nyomógomboknál. A korona tömítése a legkritikusabb pont a vízállóság megtartása szempontjából. Ez a tömítés van leggyakrabban kitéve különböző hatásoknak. Legnagyobb hátrányuk a tömítéseknek hogy gyorsan elöregednek illetve a hideg és meleg víz eltorzíthatja őket. Vegyi anyagok, valamint a szárazság erősen öregíti a gumit. Ezen okok miatt érdemes évente elhozni szervizre órájukat, ahol a tömítéseket ellenőrizzük és ha szükséges cseréljük
Az órák vízállóságának különböző fajtái vannak. A problémamentes használat érdekében a számlapon és az óra hátlapján lévő jelölések alapján győződjön meg róla, hogy az Ön által használt óra melyik kategóriába esik és vesse össze az alábbi táblázattal:

Jelölés Kézmosás, eső Mosogatás, kocsimosás, úszás Vizisportok, felszini merülés Búvárkodás (palackkal)
Nincs jelölés NEM NEM NEM NEM
WATER RESIST(ANT) IGEN NEM NEM NEM
WR 50M, WATER RESIST(ANT) 50M IGEN IGEN NEM NEM
WR 100M, WATER RESIST(ANT) 100M IGEN IGEN IGEN NEM

A megfelelő vízállóság megőrzése érdekében tartsa be az alábbi szabályokat!

  • Menetes korona esetén a korona legyen teljesen becsavarva.
  • Az órával szaunázni nem javasolt.
  • Soha ne próbálja kinyitni az óra tokját, vagy levenni a hátlapot.
  • Ne használja sem a gombokat, sem a koronát a víz alatt.
  • Ha tengervízben használja az órát, utána mindig öblítse le édesvízzel, majd törölje szárazra.
  • Ha víz került az órába, azonnal hozza be a szervizünkbe!

Az órák felhúzása és beállítása

Ha a pontos időt akarjuk beállítani, a mutatókat mindig csak előre tekerjük. A mutatókat soha nem szabad hátrafelé tekerni. Ütős szerkezetnél várja meg az ütést végig és csak azután tekerje tovább a mutatót. Ha hosszabb időre megállítja az órát, akkor azt lejárt állapotban tegye.Eco-Drive órák:
Ezek az órák kondenzátorral működnek, melyek a számlap alatt lévő napcellán keresztül töltődnek fel. Célszerű az órát naponta legalább 20 percig tölteni az őszi-téli időszakban, mert a nyárhoz képest kevesebb napsütés van. Ha nem használja az órát, akkor se rakja sötét helyre. A legtöbb típusnak a másodperc mutatója jelzi a töltöttséget. Ha egyesével ugrik, akkor rendben van, ha kettesével ugrik, akkor tölteni szükséges. Vigyázzon, ha lámpa alatt tölti, mert ha túl közel rakja az izzóhoz, megolvadhatnak az óra műanyag alkatrészei. Az óra túltöltés ellen védve van. Ha hagyja teljesen lemerülni a kondenzátort, akkor azt nem lehet helyrehozni, vagyis cserélni kell.

Automata órák:
Ezek az órák mechanikus szerkezettel vannak ellátva, melyet egy úgynevezett rotor húz fel. Az óra megfelelő működéséhez naponta aktívan hordani kell, hogy teljesíteni tudja a 24-30 órát. Amennyiben nem viseli az órát, az meg fog állni. A felhúzó gomb segítségével rásegíthet és újra elindíthatja.

Copyright © 2022  FEHÉRVÁRI BT  Mindenjog fenntartva!